Ridskola/Ponnylekis

Vi erbjuder ponnylekis/ridskola och turridningar för barn.
Ponnylekis och turridnigar vänder sig främst för barn mellan 3-10 år, och detta främst då mestadels av våra ponnyer är shetlandsponnyer, vi kan dock ta emot enstaka längre/äldre barn då vi även har någon större ponny.

Ponnylekis- Är för dem allra minsta som också älskar hästar!
Här pysslar vi, rider/kör samt hittar på roliga lekar eller rider ut på mysiga skogsturer. Passar barn mellan 3-5 år.
Ridlekis kör vi oftast på helger och kortare intervaller tex 4 gånger i taget, då man sedan enkelt kan fortsätta en ny period och slipper därmed binda upp sig en hel termin.

Ridskola- Vänder sig till lite större barn,  här får du lära dig grunderna i ridning och att hantera din ponny på ett säkert sätt,  ridning kan varvas med körning, gymkhana, agility, finns så mycket roligt man kan göra med en ponny! Självklart lär vi oss även vad ponnyn behöver för att må bra.
Passar barn mellan 5-10 år.
Här rider vi terminsvis.


Vi kan även erbjuda enskild ridning/körning, se mer under övriga hästtjänster.

 

Utrustning

Vi har hjälm och väst att låna.

I övrigt är skor med klack bra, och klä gärna barnet efter väder.
Det går alldeles ypperligt att rida i thermobyxor på vintern, hellre det än att frysa! Handskar eller fingervantar funkar med, tumvantar endast om dem är gjorda för ridning.

Obs tänk på att på vintern gärna ha en rymlig jacka, säkerhetsvästar är gjorda för att ha närmast kroppen och oftast går bara en tjocktröja eller tunnare jacka under, vinterjackor behöver kunna gå över västen.